Hlavní obsah

Inspekce zakázala vadné růžové tříkolky a koloběžky

Novinky, alt
PRAHA

Česká obchodní inspekce zakázala prodej dětského kola, koloběžky a tříkolky. Všechny růžové dopravní prostředky mohou způsobit zranění dítěte běžným používáním. Jejich části nejsou dostatečně odolné, například u koloběžky se mohou ohnout řídítka a dítě může přepadnout.

Článek

U koloběžky ani není řečeno, jak těžké děti na stroji, jehož velká část je vyrobena z plastu, mohou jezdit.

Dětská tříkolka De Baole má taktéž problémy hlavně s řídítky. Když se sundá plastový kryt, budou na děti číhat ostré hrany, o něž se při použití mohou pořezat.

Chybí u ní i návod na sestavení a použití, který je, kromě toho že to nařizuje zákon, nezbytný i vzhledem k poněkud tajuplnému vzezření tříkolky.

Tříkolka De Baole. Foto: ČOI

Nejvíce problémů našli inspektoři u dětského kola Super Power. Výsledek zkoušky prokázal, že vlastnosti výrobku nejsou ve shodě s požadavky na účinnost brzd, na rukojeti řídítek, na sloupec řídítek, na mezní rozměry sedla a sedlovky a na únavové zkoušky téměř všech částí kola. Při zkoušce například praskl sloupec řídítek.

Na dětském kole Super Power nevyhovuje hned několik součástí. Foto: ČOI

Vozítko bylo vyrobeno v Číně. Odkud pochází koloběžka a tříkolka, inspekce nezjistila. Stejně tak to, kdo je dodává na český trh. ČOI všechny hračky stáhla z prodeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám