Hlavní obsah

Češi se doma často vytopí nebo pořežou nožem

– PRAHA
Novinky, toh

Nože a voda přidělají lidem v domácnostech největší starosti. Mezi pojistnými událostmi, které Češi nejvíc řeší, patří vytopení. U úrazového pojištění je to poranění nožem. Vyplývá to ze statistiky ČSOB pojišťovny.

Článek

Téměř v polovině případů lidé hlásí majetkové škody v domácnosti způsobené vodou. Teprve na druhém místě skončili vandalové a zloději, pomyslnou třetí příčku drží zásahy bleskem.

„Únik vody nebo kapaliny z vodovodních a kanalizačních systémů, například z kohoutků a baterií, van, armatur či topných zařízení, způsobuje každoročně v domácnostech nejvíce škod,“ uvedla Iva Knapová z ČSOB.

Pojišťovna dodává, že výše škod se nejčastěji pohybuje v průměru do několika tisíc korun. Výjimkou však nejsou případy, kdy prasklá hadička přívodu vody u umyvadla v prvním patře vytopila nadstandardně zařízenou nemovitost. Vyplacené pojistné plnění pak šlo do stovek tisíc korun.

Úrazové pojištění vedou nože

Podle statistik vede „žebříček“ úrazového pojištění poranění nožem. Podobných případů řeší pojišťovna až 40 procent z celkového počtu domácích úrazů. Mezi další časté nehody, které se stávají zejména dětem, patří skřípnuté prsty ve dveřích, opaření horkou vodou či pořezání sklem.

Dospělí se mnohdy zraní při pádu z výšky, například během mytí oken. Nehody nebývají výjimkou ani při vaření či při hře s dětmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám