Hlavní obsah

Zaměstnanci Teska dali vedení ultimátum, poté hrozí protesty

Novinky, toh
PRAHA

Odboráři jednoho z největších tuzemských řetězců Tesco po středečním jednání s vedením společnosti o nedostatku zaměstnanců dali dvacetičtyřhodinové ultimátum. Pokud se situace nezlepší, jsou připraveni zahájit protestní akce. Zaměstnanci to uvedli na svých internetových stránkách.

Článek

Vedení Teska přislíbilo na předvánoční období posílení zaměstnanců na plný či částečný úvazek, popřípadě brigádníků. Novinkám to potvrdila mluvčí společnosti Eva Karasová.

"Účastníci jednání se shodli, že jim nejvíce záleží na spokojenosti jak zaměstnanců, tak zákazníků,“ uvedla Karasová.

Odboráři uvedli, že s vedením společnosti budou vyjednávat ve čtvrtek, navíc po celou dobu budou monitorovat řešení stávající situace. "Následujících 24 hodin začnou zástupci odborů zpětnou vazbou trvale ověřovat společnou dohodu a její plnění. Po tuto dobu zůstávají všechny odborové organizace ve stávkové pohotovosti a na základě výsledků společně situaci přehodnotí,“ uvedli na svých stránkách.

Pokud požadavky nebudou splněny, zahájí protestní akce.

Tesco Stores ČR vstoupilo na tuzemský trh v roce 1996. V Česku provozuje 56 hypermarketů, 33 supermarketů, pět obchodů Tesco Expres, šest obchodních domů a 16 čerpacích stanic. Zaměstnává 13 700 pracovníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám