Hlavní obsah

VIDEO: Praha má další obří nákupní centrum

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Praze se v pátek otevře další z obrovských projektů nákupních center. Tentokrát se na 140 obchodů, včetně restaurací a kaváren, usídlilo na Pankráci. Projekt si vyžádal zhruba tři miliardy korun a nabídne dva tisíce nových pracovních míst.

Článek

Třípodlažní budova svoji rozlohou zaujímá 45 tisíc metrů čtverečních a stavěla se sedmnáct měsíců. Na svědomí ji mají dva investoři - Unbail-Rodamco a ECE, kteří neváhali do projektu dát tři miliardy korun.

Obchodníci měli o získání prodejní ploch v centru velký zájem, již několik měsíců předem byla totiž nová nákupní galerie plně pronajata. Arkády Pankrác budou mít otevřeno stejně jako mnoho konkurenčních center od devíti hodin ráno do devíti hodin večer.

Obchodní centrum je dobře dostupné. Suterén budovy je napojen na stanici metro linky C a zajet je tam možné i několika autobusy a centrum má také k dispozici 1100 parkovacích míst.

Arkády Pankrác je za uplynulý rok již několikáté obchodní centrum, které v Praze otevřelo. Například na začátku letošního roku začalo do svých obchodů lákat Palladium na náměstí Republiky. Svými rozměry i architekturou jde o kontroverzní stavbu, která si našla mnoho odpůrců. Navíc otevřelo hned proti obchodnímu domu Kotva, který v současnosti v boji o zákazníky prohrává.

Další centrum vzniklo ve Štěrboholích, takzvaný Outlet Fashion Arena. Ta je zaměřena na outlet obchody, tedy starší kolekce oblečení či obuvi, které jsou celoročně nabízené se slevou.

Reklama

Výběr článků

Načítám