Hlavní obsah

Raiffeisen chce využít finanční pomoc od rakouské vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Rakouská Raiffeisen Zentralbank (RZB) se stane druhou bankou v zemi, která požádá vládu o kapitálovou injekci. Píše o tom rakouský list Die Presse. První bankou, která se rozhodla využít peníze od státu, byla Erste Group Bank. Ta požádala o 2,7 miliardy eur (asi 65 mld. Kč). Raiffeisen bude zřejmě chtít méně.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"RZB pečlivě sleduje mezinárodní vývoj a reakce trhu na státní podporu a zvolí tu nejlepší alternativu pro své klienty, vlastníky i zaměstnance," uvedl mluvčí banky Andreas Ecker.

Banka se zatím nerozhodla, v jaké míře nabídky Rakouska k podpoře využije. "Fámy zveřejněné v rakouských novinách jsou tedy nepodložené a nemají žádnou podstatu," konstatoval vídeňský mluvčí.

Rakousko minulý měsíc schválilo, že vyčlení na stabilizaci bankovního sektoru v zemi 100 miliard eur. Celkem 15 miliard eur je připraveno na přímé státní investice do bankovního sektoru, 75 miliard na státní záruky mezibankovních úvěrů a deset miliard na posílení garancí vkladů.

Dceřinou společností RZB Österreich je i Raiffeisen International. Ta vlastní v Česku Raiffeisenbank.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám