Hlavní obsah

Firma tahá z lidí peníze na stavbu domů, prý slibuje lživou dotaci

Novinky, toh
Aktualizováno

O desetitisíce korun mohou přijít lidé, kteří své peníze svěří společnosti Euro Buy Invest Group. Ta totiž majitelům domů slibuje, že jim pomůže získat dotaci od Evropské unie. Ministerstvo pro místní rozvoj (MR) varovalo, že dotace neexistuje.

Článek

Ministerstvo upozornilo, že společnost na svých internetových stránkách nabízí zprostředkování 20procentní dotace z EU v rámci Programu rozvoje venkova.

"Firma EBI Group se sídlem Korunní 810/104, Praha 10 zneužívá nepravdivou informační kampaň za účelem vlastního obohacení,“ uvedl úřad.

Firma chce za údajné zprostředkování pomoci poplatek 24 tisíc korun, který musí majitelé domů zaplatit předem. Ministerstvo se o případu dozvědělo od lidí, kteří se na úřad obrátili se žádostí o podrobnější informace.

Společnost se však brání. "Je třeba podotknout, že platba ve výši 24 tisíc korun předem, se neuskutečňuje. Toto je mylná informace podána MMR," uvedla firma v prohlášení. To je však stejně jako internetové stránky strohé, není na hlavičkovém papíře, nepodepsané a opět bez telefonního čísla.

"Malá, ale dynamicky se rozvíjející..."

Firma společně s partnerskou společností TP Investiční kontaktuje majitele rozestavěných domů s uvedenou nabídkou. Na jejích strohých internetových stránkách přitom kromě několika fádních informací nelze nalézt dokonce ani telefon na pobočku.

Firma o sobě tvrdí, že je malá, ale dynamicky se rozvíjející. Změřuje se prý na získávání dotací z Evropské unie a také poskytování hypoték.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám