Hlavní obsah

Dluhy domácností v září vzrostly na 842 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zadlužení českých domácností u bank a finančních institucí během září stouplo o 14,1 miliardy na 842,5 miliardy korun. Zadlužení podniků pak překonalo jeden bilión korun, když se za poslední měsíc zvýšilo o 20 miliard Kč. Vyplývá to z údajů České národní banky (ČNB).

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Jednodenní vklady domácností meziměsíčně vzrostly o sedm miliard korun na 696,6 miliardy korun. Vklady domácností s výpovědní lhůtou se zvýšily o 9,4 miliardy korun na 352,7 miliardy korun.

Růst peněžní zásoby měřený agregátem M2 zpomalil v září na 8,1 procenta z 8,3 procenta o měsíc dříve. Loni v září činil 11 procent.

Centrální banka poskytuje tuto statistiku každý měsíc v národním měnovém přehledu. Ten se odvozuje z bilancí měnových finančních institucí, jež zahrnují vedle centrální banky, obchodních bank a poboček zahraničních bank v Česku také fondy peněžního trhu, úvěrní a spořitelní družstva.

Reklama

Výběr článků

Načítám