Hlavní obsah

Zdeptaná pražská burza pokračuje v pádu

Novinky, toh, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Akcie na pražské burze zahájily obchodování dalšími propady. Index PX ztratil v 9:30 téměř sedm procent a dostal se pod hranici 700 bodů. Například cenné papíry ČEZu odepsaly 11,91 %, Orco 15,54 %. Propad pokračoval i nadále, do ztrát se nedostaly jen akcie společnosti CME. Stejně jako v uplynulých týdnech tak Prahu ovlivňuje celosvětové dění.

Článek

Ušetřeny totiž nebyly ani akciové trhy v Asii. Například japonský Nikkei ztratil 6,36 procenta, Hong Kong odepsal téměř 13 procent. Směrem dolů jede i téměř celá Evropa.

Ztráty vybraných indexů v 9:25 (v %):
německý DAX4,40
francouzský CAC 405,49
polský WIG4,60
rakouský ATX5,80

Také londýnská burza ztratila hned po začátku obchodování, a to víc než pět procent. Index FTSE 100 zaznamenal ztrátu 218 bodů. Investory v City příliš neuklidnily spekulace, že by centrální banka mohla přistoupit k dalšímu záchrannému snížení úrokových sazeb.

Navíc pražská burza tak navazuje na uplynulý smolný týden. Ten završila odpisem téměř 12 procent a dostala se tak na hodnotu z května 2004.

:. Vývoj indexu pražské burzy v uplynulém týdnu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám