Hlavní obsah

Karlovarský porcelán bude pokračovat ve výrobě další týden

– KARLOVY VARY

Společnost Karlovarský porcelán (KP) a její dceřiná firma Concordia budou pokračovat ve výrobě minimálně jeden týden. Podařilo se jim dohodnout prodloužení dalších dodávek elektřiny a plynu s distribučními společnostmi až do 20. října. O výplatě mezd pro zaměstnance zatím rozhodnuto není. Jasno má být v úterý dopoledne.

Článek

Už potřetí se tak opakuje situace, kdy se KP podařilo odvrátit kolaps a udržet výrobní linky v provozu. Stejně tak má porcelánka přislíbeny dodávky základních surovin, především kaolinu. "Výroba bude pokračovat ve všech závodech společnosti KP. Budeme pracovat na termínově vázaných zakázkách, abychom stihli včas odeslat zboží našim zákazníkům," uvedl generální ředitel KP Vlastimil Argman.

Na rozhodnutí, jestli budou peníze na výplatu mezd za září, si ovšem musí zhruba 1800 zaměstnanců počkat ještě do úterý. To je ale už řádný termín, kdy měli peníze na účty dostat. Předsedkyně odborové organizace KP Marcela Dubová řekla, že výplatní pásky už lidé dostali. "Na nich jsou mzdy v plné výši, tak jako vždy. Ale říká se cosi, že bychom měli ve skutečnosti dostat jen 70 procent. Tak uvidíme," uvedla Dubová.

Reklama

Výběr článků

Načítám