Hlavní obsah

Dow Jones klesl pod 9000 bodů

NEW YORK

Hlavní americký akciový index Dow Jones ve čtvrtek klesl pod 9000 bodů. V současné globální krizi finančních trhů jej navíc zatížil propad emise automobilového koncernu General Motors o téměř 20 procent.

Foto: Joshua Lott , Reuters

Světelná tabule na newyorském Times Square informuje o propadu indexu Down Jones

Článek

Podle Yahoo! Finance index klesal ve 21:53 SELČ o 6,7 procenta na 8638,6 bodu. Index Nasdaq 100 ztrácel 5,2 procenta a S 500 dokonce 7,7 procenta, ke konci obchodování však indexy své ztráty mírně korigovaly.

Akcie ve čtvrtek v New Yorku klesají sedmý obchodní den za sebou. Investoři se obávají toho, že poslední kroky státních institucí ve světě na podporu finančních systémů nemusejí být dostatečné na to, aby se světová ekonomika vyhnula recesi.

Důvěru investorů v bankovní sektor neobnovil ani koordinovaný krok několika centrálních bank, které se ve středu rozhodly snížit úrokové sazby. Trh s úvěry přesto zůstal zablokovaný; sazby na mezibankovním trhu zůstávají vysoké. Vedle bank šly dolů i akcie ropných koncernů, protože ceny ropy klesly o dva dolary za barel, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám