Hlavní obsah

Kellnerova PPF v pololetí zvýšila zisk na 67,5 miliardy korun

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTERDAM

Společnost nejbohatšího Čecha Petra Kellnera PPF Group v prvním pololetí letošního roku zvýšila svůj zisk na 2,7 miliardy eur (67,5 miliardy korun). Loňský zisk společnosti byl za prvních šest měsíců 215 miliónů eur. Do výsledků významně zasáhlo spojení PPF Holdingu s pojišťovnou Generali. Společnost to uvedla ve čtvrteční tiskové zprávě.

Článek

Zmíněný pojišťovací gigant Generali PPF Holding oficiálně vznikl v lednu letošního roku. PPF drží v holdingu 49 procent, zbytek má Generali. PPF také během prvních šesti měsíců téměř ztrojnásobila svůj kapitál na 4,1 miliardy eur (102,5 miliardy korun).

„Systematickým úsilím a konzervativní refinanční politikou se skupina dokázala zabezpečit před možnými dopady současné situace na trzích. Vytvořila tak předpoklady k tomu využít nynějších turbulencí na trhu jako investiční a obchodní příležitosti,“ řekl akcionář PPF Group Jiří Šmejc.

Profil PPF:
Finanční společnost PPF Group kontroluje téměř z 95 procent český magnát Petr Kellner. Firma vznikla v roce 1991 a v roce 1996 získala minoritní podíl v České pojišťovně (ČP) v rámci procesu české privatizace. Od té doby PPF postupně získala plnou kontrolu nad ČP. Kromě České republiky působí i na Slovensku a v Rusku, od roku 2006 také na Ukrajině a v Kazachstánu. Před dvěma lety měla ČP hrubé předepsané pojistné ve výši 1,505 mld. eur, z čehož 66 % představovalo neživotní a 34 % životní pojištění. Čistý zisk v roce 2006 byl 384 miliónů eur, z čehož 105 miliónů eur jednorázových položek.

Reklama

Výběr článků

Načítám