Hlavní obsah

Zaměstnance ze zkrachovalých skláren chtějí desítky firem

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU

O více než 1200 zaměstnanců krachujících skláren Sklo Bohemia ve Světlé nad Sázavou mají zájem firmy z celé republiky. Zprávy o propouštění z předešlých dní by pro místní neměly být tak tragické. Josef Adam ze zdejšího úřadu práce Novinkám potvrdil, že práci nabízí několik desítek firem.

Článek

"Už nám volalo přes 40 firem minimálně z půlky republiky, které by měly zájem nabídnout zdejším lidem práci,“ uvedl Adam. Navíc lidé si již práci začali hledat sami. Podle něj je totiž již nyní patrný zvýšený zájem zaměstnanců, kteří by chtěli nastoupit na některé z volných míst.

Pokud by skutečně došlo k propuštění 1250 lidí, znamenalo by to podle Adama v daný moment nárůst nezaměstnanosti v regionu zhruba na dvojnásobek, což by představovalo téměř devět procent.

Adam dále upozornil, že dalších několik stovek lidí je zaměstnáno ve firmách, úzce napojených na zkrachovalé sklárny, čímž by míra nezaměstnanosti ještě více stoupla. Jak dále připomenul, zaměstnanci zatím výpovědi neobdrželi a jejich budoucnost závisí na postupu insolvenčního správce.

"Další vývoj bude záviset zejména na to, jak se české ekonomiky dotkne současná krize na světových finančních trzích," míní Adam. Zároveň předpokládá, že pokud by nedošlo k výraznému zhoršení stavu tuzemského hospodářství, do půl roku by si našla práci zhruba polovina z avizovaného počtu propuštěných lidí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám