Hlavní obsah

Lidé demonstrovali proti okruhu přes Suchdol

Právo, ČTK, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na náměstí France Kafky protestovalo od tří odpoledne na dvě stovky odpůrců takzvané jižní varianty silničního okruhu kolem hlavního města. Podle ní by měla trasa vést mezi Ruzyní a Březiněvsí přes Suchdol. Demonstranti považují tuto variantu za dražší a nákladnější.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lidé na demonstraci proti variantě okruhu přes Suchdol

Článek

Na transparentech měli nápisy: Betonáři všech zemí spojte se, Pražané nedovolte zničit zelené plíce Prahy a další. Svůj nesouhlas dali jasně najevo i pískotem před pražským magistrátem a následně i ministerstvem pro místní rozvoj, kde posuzovali odvolání proti územnímu rozhodnutí pro stavbu okruhu.

Úsek spadá do severní části pražského okruhu

Jižní část bude stavět konsorcium

Ředitelství silnic a dálnic v pondělí uvedlo, že jižní část pražského okruhu mezi obcí Vestec a dálnicí D1 postaví konsorcium firem Dálniční stavby Praha (DSP), Skanska, Metrostav a Pražské silniční a vodohospodářské stavby.Konsorcium vyhrálo soutěž s nabídkou 4,6 miliardy korun za devět kilometrů dálnice.

Úsek označený číslem 512 napojí na pražský okruh na jedné straně dálnici D1 u obce Modletice na druhé straně končí po devíti kilometrech v místech plánované křižovatky s "jihočeskou" dálnicí D3. Okruh v těchto místech povede převážně zemědělskou krajinou, jedinou výjimkou je chatová kolonie v údolí Botiče, kterou stavbaři přemostí. Kvůli mostu však bude nutné zbourat tři chaty.

Jižní část okruhu doplňují úseky 513 mezi Vestcem a Lahovicemi a 514 z Lahovic do Slivence, které mají definitivně propojit dálnici D1 a plzeňskou D5. Na obou úsecích se již staví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám