Hlavní obsah

ČEZ vyhrál tendr a vrhá se na další elektrárnu v Rumunsku

Českou společnost ČEZ vybrala rumunská vláda jako firmu, která bude rozvíjet a modernizovat produkci elektřiny v tepelné elektrárně v Galati, jež patří pod státní skupinu Termoelectrica. Oznámil to rumunský ministr financí Varujan Vosganian.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Tisková mluvčí ČEZ Eva Nováková zprávu potvrdila, firma nicméně čeká na oficiální doručení rozhodnutí rumunské vlády. "Očekáváme, že bude zahájeno jednání, ve kterém nám budou sděleny podrobnosti rozhodnutí a začneme vyjednávat konkrétní detaily založení společného podniku včetně přesného určení podílu jednotlivých partnerů," uvedla Nováková.

ČEZ podal nabídku v tendru na strategického partnera pro modernizaci a rozšíření rumunské elektrárny v Galati v lednu letošního roku. Projekt by měl zahrnovat modernizaci stávající elektrárny a stavbu nové.

Skupina ČEZ v Rumunsku působí od roku 2005, kdy získala majoritní podíl v distribuční společnosti Electrica Oltenia. Minulý měsíc ČEZ oznámil investici za zhruba 27 miliard korun do výstavby větrných farem v Rumunsku s kapacitou kolem 600 megawattů. Má tak jít o největší přímořskou větrnou farmu v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám