Hlavní obsah

Alitalia bude létat dokud bude mít na pohonné hmoty

Novinky, DPA, BBC, vin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Bankrotujícím aerolinkám Alitalia zřejmě definitivně odzvoní hrana až za pár dnů. Nejmenovaný člen představenstva aerolinií potvrdil v pátek agentuře DPA, že letový řád Alitalie bude zachován minimálně do doby, než dojdou peníze na nákup pohonných hmot.

Foto: Reuters

Pokud vyhlásí Alitalia oficiální bankrot, přijde o práci přibližně 20 000 zaměstnanců společnosti.

Článek

Podle ostatních členů představenstva Alitalie by stroje měly létat minimálně do pondělí 22. září. Vše je odvislé od zbývajících finančních prostředků uvolněných na nákup leteckého benzínu.

Pádu Alitalie již zřejmě nic nezabrání, navzdory pátečnímu prohlášení italského premiéra Silvia Berlusconiho, který podle svých slov stále doufá v konečnou dohodu konsorcia CAI se zástupci odborů. Dohoda, jak se zdá, je však od čtvrtka pro obě strany minulostí.

Italská média však nepřestávají spekulovat o možné fúzi s již dříve avizovanými zájemci z řad renomovaných evropských aerolinií, jako například Lufthansa, Air France-KLM a nově i British Airways.

Pokud Alitalia skutečně vyhlásí bankrot, konkurzní správa zahájí definitivní likvidaci aerolinií a doslova ze dne na den přijde o práci všech 20 000 zaměstnanců společnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám