Hlavní obsah

Na sever Čech míří další velký investor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sever republiky trápí velká nezaměstnanost. Zástupci města Kadaň proto vkládají velké naděje do každého jednání s potencionálním investorem místní průmyslové zóny. V těchto dnech se jim ve spolupráci s agenturou CzechInvest podařilo přesvědčit zástupce divize výměníků tepla původně kanadské společnosti Dana, která hodlá do stavby nového závodu investovat stovky miliónů korun.

Článek

Nová továrna dá práci nejméně dvěma stovkám lidí. "Českou republiku jsme si vybrali zejména pro dostupnost kvalifikované pracovní síly a také pro blízkost našich hlavních trhů," uvel Dan Stefanoiu, ředitel evropské centrály divize výměníků tepla korporace Dana.

Zástupci společnosti se rozhodovali mezi deseti lokalitami v České republice. "Nakonec je přesvědčila právě severočeská Kadaň," sdělil Luboš Lukasík, manažer tohoto projektu agentury CzechInvest. Rozhodnutí o umístění nového závodu na výrobu výměníků tepla pro automobily uvítají i místní podnikatelé.

Stavbu továrny by totiž měla realizovat česká firma. Stejně tak subdodávky pro výrobu budou z velké části české. Stavba závodu bude v kadaňské průmyslové zóně zahájena na počátku roku 2004. Spuštění výroby je pak naplánováno na druhou polovinu téhož roku.

:. Vizitka investora
Divize výměníků tepla korporace Dana je předním výrobcem chladičů a jiných výměníků tepla pro automobily a autobusy. Jedenáct výrobních závodů má umístěno v Kanadě, USA a Francii. Společnost Dana má několik set technologických center, výrobních závodů a servisních center umístěných ve 30 zemích světa, kde zaměstnává 60 000 lidí. Založena byla v roce 1904.

Reklama

Výběr článků

Načítám