Hlavní obsah

Soud zrušil nařízení magistrátu o rozšíření silnic na Pankráci

PRAHA

Pražský městský soud zrušil část územního rozhodnutí pražského magistrátu, které povolovalo rozšíření silnic na pankrácké pláni. Rozšíření mělo pomoci dopravě v blízkosti plánovaných výškových budov.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Silnice se na pankrácké pláni zatím rozšiřovat nebudou.

Článek

Územní rozhodnutí původně ve správním řízení potvrdilo ministerstvo pro místní rozvoj, které se teď podle soudu musí projektem znovu zabývat. V pátek o tom informovalo sdružení Arnika.

Soud územní rozhodnutí zrušil kvůli nezákonnosti a vadám správního řízení. V rozsudku konstatoval například to, že dopravní řešení pankrácké pláně by mělo být komplexně posouzeno z hlediska dopadů na životní prostředí.

V souvislosti s Pankrácí čelí žalobě také ministerstvo dopravy, a to kvůli rozhodnutí o rozšíření magistrály v této oblasti. O povolení požádala společnost ECM, která chce na Pankráci stavět výškové budovy.

ECM chce na Pankráci postavit budovu s luxusními byty a hotel. Proti této výstavbě bojuje řada občanských sdružení. Společnost už získala územní rozhodnutí o umístění staveb od stavebního úřadu Prahy 4. Rozhodovat ale bude magistrát, protože sdružení už podala několik odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám