Hlavní obsah

Student Agency bude vozit politiky během českého předsednictví EU

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Společnost Student Agency (SA) vyhrála zakázku na autobusovou přepravu politiků během českého předsednictví v Evropské unii. Politici budou jezdit po republice v kolonách s policejním doprovodem. Společnost o tom informovala v pátek.

Článek

„Organizátor si od nás bude pronajímat až dvacet autobusů najednou,“ komentoval majitel společnosti Radim Jančura. Podle něj to nebude mít dopad na provozování stávajících autobusových linek, protože firma dokoupí další autobusy.

SA neuvedla výši kontraktu. V oficiálním prohlášení pouze stojí, že společnost uspěla díky nabízeným službám a nejnižší ceně.

Úřad vlády uvedl, že zakázku sice firma vyhrála, ale zatím s ní vláda neuzavřela smlouvu. Její detaily obě strany teprve dolaďují, řekla ČTK mluvčí vicepremiéra pro EU Michaela Jelínková.

Student Agency:
Na trhu působí od roku 1993. Zaměřuje se na jazykové a au-pair pobyty, také provozuje vnitrostátní a mezinárodní autobusové linky. Společnost plánuje vlakovou dopravu. Zhruba za dvě miliardy korun chce koupit několik souprav moderních vlaků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám