Hlavní obsah

V aukci lze vydražit haléře za několik stovek

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na několik stovek korun jsou oceněny jen několik let staré haléřové mince. Numismatika si našla své oblíbence i na internetových aukcích. Zde lze koupit jak měnu ještě platící, tak historicky ceněnou. Například za několik let staré haléře neváhají lidé utratit i několik stovek korun.

Článek

Například tuzemský aukční portál Aukro nabízí dvacetihaléř z roku 1995 za více než 300 korun. Mince s hranatým označením byla před několika lety v oběhu, na prodej byla nejdříve za 250 korun. V dražbě však dva zájemci cenu dvacetihaléře posunuli až na 335 korun.

České peníze zaujaly i v zahraničí. Například v současnosti platná papírová padesátikoruna je k mání na internetové aukční eBay. Američan za ni chce necelých dvacet dolarů, tedy více než šestinásobek skutečné hodnoty bankovky (320 korun).

Prodávajícího zaujala zejména přední strana bankovky se svatou Anežkou Českou. Vedle postavy je totiž malé srdce, které je obklopeno čímsi, co mu připomíná ptačí pera.

Reklama

Výběr článků

Načítám