Hlavní obsah

Seznam a mBank spustily internetový platební systém

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Česku startuje nová služba mPeníze pro placení na internetu. Připravila ji nejmladší banka na trhu mBank společně s největším tuzemským portálem Seznam.cz. Služba funguje obdobně jako běžný účet. Po přihlášení se do systému je možné ihned nakupovat a peníze jsou ve stejnou dobu přesunuty z účtu. Nákupy jsou bez poplatků.

Foto: Jan Osúch, Novinky

Článek

„Nakupování bude bez převádění na meziúčet. Platit je tak možné pomocí mPeněz kdykoliv,“ vysvětlil ředitel mBank Jiří Báča. Dodal, že pro využití služby je nutné mít účet u mBank.

V praxi služba funguje tak, že klient si při nakupování na internetu na stránce se zbožím klikne na příslušný odkaz na mPeníze, po zadání hesla už jen potvrdí zaplacení zboží a popřípadě vyplní fakturu. Nakupovat lze v obchodech u nich je prověřena důvěryhodnost, tedy jsou součástí Apeku (Asociace pro elektronickou komerci).

mBank
Na trhu působí necelý rok, spravuje již 200 tisíc účtů od 120 tisíc klientů. Vklady spravuje ve výši 11 miliard korun. Od podzimu chce internetové služby rozšířit i o možnost on-line úvěrů.

Seznam v současnosti nabízí Peněženku, kterou využívá zhruba půl miliónu uživatelů. Tato služba nebude zrušena, poběží současně s mPenězi. V současnosti je více možností, jak platit na internetu. Například konkurenční ČSOB nabízí PaySec. Jedná se o virtuální peněženku, do které si lidé musí předem poslat peníze. Celosvětově rozšířený je pak PayPal.

Reklama

Výběr článků

Načítám