Hlavní obsah

Zentiva projedná nabídku Sanofi-Aventis na převzetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Farmaceutická společnost Zentiva projedná 3. září na mimořádné valné hromadě dobrovolnou nabídku společnosti Sanofi-Aventis Europe na převzetí. Přitom před časem Zentiva oznámila, že nabídka je nedosatatečná. Firma to uvedla na svých webových stránkách.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Francouzská společnost Sanofi-Aventis 11. července nabídla za jednu akcii Zentivy 1050 korun, což oceňuje Zentivu zhruba na 40 miliard korun. O převzetí Zentivy usilovala také společnost Anthiarose Limited ze skupiny PPF, která nabídla 950 korun za akcii. Ta nabídku na převzetí odvolala.

Farmaceutická skupina Sanofi-Aventis je největším akcionářem Zentivy s téměř čtvrtinovým podílem. PPF spolu s partnerskou italskou pojišťovnou Generali kontroluje 19,2 procenta akcií firmy.

Zentiva
Farmaceutická společnost se zaměřuje na výrobu kopií originálních léků. Zentiva kromě Česka působí i v Turecku, Rumunsku a na Slovensku. PPF drží ve firmě 19 procent. Největší podíl, téměř čtvrtinový, drží farmaceutická skupina Sanofi-Aventis.
Zentiva za rok 2007 měla tržby 16,6 miliardy korun. Jen v České republice byly tržby ve výši 4,7 miliardy korun. V meziročním srovnání šlo o pokles o 6,8 procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Kellnerova PPF už nechce získat Zentivu

Skupina nejbohatšího Čecha Petra Kellnera PPF už nechce koupit farmaceutickou společnost Zentiva. Anthiarose Limited v úterý oznámila, že stahuje svoji nabídku...

Výběr článků

Načítám