Hlavní obsah

V Česku působí nový vietnamský operátor

Novinky, toh
PRAHA

V Česku začal působit nový operátor VNPT, který nabízí výhodné volání do Vietnamu. Nováček na trhu se tak chce zaměřit na vietnamskou komunitu. Potenciálních zákazníků je v tuzemsku prý zhruba 300 tisíc. Stávající mobilní operátoři se nováčka na trhu neobávají.

Článek

"V Česku chceme obsluhovat minimálně polovinu potenciálních klientů. S tím, jak se bude Vietnam otevírat, věříme, že začne přicházet i takzvaná byznys klientela. Věříme, že se Vietnam stane do budoucna stane stejně vyhledávanou zemí, jako například Čína nebo Malajsie,“ vysvětlil ambice VNPT Radovan Mihálik, jeden z ředitelů společnosti.

VNPT nabízí volání do Vietnamu prostřednictvím předplacených karet. Po zadání přístupového čísla se spojí s asijskou zemí. Přes internet stojí minuta hovoru korunu padesát, přes pevnou linku dvě koruny.

Jen pro srovnání - mobilní operátor Vodafone si účtuje za minutu více než osm korun. Přesto se konkurence neobává. "Vietnamská klientela je na cenu velice senzibilní. Konkurenční ceny na trhu sledujeme,“ řekl Novinkám mluvčí Vodafonu Filip Hrubý.

VNPT Global Communication:
První vietnamská společnost poskytující telekomunikační služby v Evropě. Firma má v Praze vlastní tranzitní ústřednu, která je přes datovou linku spojená přímo s Vietnamem. VNPT GC vlastní z padesáti procent vietnamská společnost VNPT, zbytek má investiční skupina Natland Group. Ta kromě telekomunikací investuje do projektů z oblasti energetiky, průmyslové výroby, služeb a zemědělské výroby.

VNPT během srpna chce začít také na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Rumunsku. Do konce roku pak i ve Francii a Německu. "Budeme se snažit pokrýt všechny vietnamské komunity. Nejvíce si slibujeme od Francie a Německa,“ dodal Mihálik.

Podle něj je dalším cílem společnosti je získat na propojení s Vietnamem i velké operátory jako Telefóniku či British Telecom a France Telecom. Do budoucna chce VNPT nabízet i další služby.

"Plánujeme vytvořit v nějaké evropské zemi virtuálního operátora a rozšířit se co nejrychleji na celooevropský trh, případně expandovat i do oblasti dalších netelekomunikačních služeb, jako jsou fianční služby nebo pošta,“ řekl Libor Matura z Natland Group.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám