Hlavní obsah

Poslední úsek dálnice z Rozvadova do Norimberku poslouží už v září

Už jen zhruba měsíc zbývá do otevření posledního úseku německé dálnice A6 mezi hraničním přechodem Rozvadov a Norimberkem. Několikakilometrový nedokončený úsek dálnice, která na české straně pokračuje pod označením D5 na Prahu, má být v bavorském pohraničí v září otevřen za přítomnosti německé kancléřky Angely Merkelové. Potvrdil to koordinátor slavnosti Andreas Raab.

Foto: ŘSD, Novinky

Článek

Kancléřka Merkelová za přítomnosti českého ministra dopravy Aleše Řebíčka otevře dálnici 10. září. Zároveň tak otevře zbývající článek dálnice, jež bude součástí dálniční trajektorie spojující Prahu s Paříží. Nedostavěno dosud bylo posledních pár kilometrů dálnice mezi východním výjezdem na Amberg a dálniční křižovatkou Oberpfälzer Wald.

Dokončením posledního úseku se na německém území uzavře napojení Česka na západní dálniční síť. V roce 2006 Němci dokončili na svém území dálnici vedoucí od Prahy přes Krušné hory na Drážďany a také zbývající úsek dálnice A6 od Rozvadova ke křížení Oberpfälzer Wald. Odtud už mohli Češi pokračovat na další dálnici A9 směřující na Mnichov a vůbec na jihozápad do alpské oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám