Hlavní obsah

Kofola dostala od antimonopolního úřadu pokutu 13 miliónů

– PRAHA
Novinky, toh

Kofola dostala od antimonopolního úřadu pokutu ve výší 13,552 miliónu korun za porušení hospodářské soutěže. Podle úřadu společnost určovala ceny svých výrobků pro další prodej.

Článek

"Společnost uzavírala v letech 2001 až 2008 se svými odběrateli zakázané vertikální dohody o určení cen pro další prodej," uvedl úřad v rozhodnutí.

Kofola letos rozšířila svoji pozici na trhu. V únoru rozšířila portfolio o slovenskou limonádu Vineu. V dubnu se sloučila s předním polským výrobcem nealkoholických nápojů Hoop. Tím vznikla skupina s ročními tržbami přes deset miliard korun a působením v pěti zemích Evropy.

Společnost Kofola:
Je jedním z předních výrobců nealkoholických nápojů ve středoevropském regionu. Kromě ČR působí na Slovensku, v Polsku a Maďarsku, exportuje však i do dalších zemí. Celkově zaměstnává více než 1300 lidí. Do produktového portfolia společnosti patří Kofola, řada ovocných nápojů, sirupů a koncentrátů Jupí, dětský nápoj Jupík, voda Rajec, hroznový nápoj Top Topic, RC Cola či Capri Sonne.

Reklama

Související témata:

Související články

Kofola koupila slovenskou limonádu Vineu

Česká nápojářská společnost Kofola rozšířila svoji působnost. Koupila doposud slovenskou značku Vineu. Ochranná známka patřila vinařské společnosti Vitis...

Výběr článků

Načítám