Hlavní obsah

Za exotikou létají Češi často z Německa

Novinky, toh
PRAHA

Do Thajska či Dominikánské republiky jezdí Češi často s německými cestovními kancelářemi. Exotika zakoupená u zahraničních cestovek totiž vyjde mnohem levněji. Vyplývá to z údajů Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČSKA).

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Německo je mnohem větší a bohatší trh než Česká republika, proto směřuje přes léto mnoho německých zájezdů, na rozdíl od českých, přímými charterovými leteckými spoji také do vzdálených exotických zemí a především v těchto případech jsou tak německé zájezdy v letní sezoně cenově výhodnější,“ vysvětlil mluvčí AČSKA Tomio Okamura. Dodal, že v Česku létají chartery do exotických destinací zatím jen v zimě.

To potrdil před časem v on-line chatu Novinek i podnikatel Václav Fischer, který v Německu žije. Ale například zájezdy do Středomoří jsou podle něj levnější v Česku.

„Zájezd do Říma, na Kanáry nebo do Egypta určitě pořídíte v Čechách levněji a v dobré kvalitě. Pokud se občas podaří koupit levněji zájezd třeba na Mallorku s odletem z Mnichova, je to dáno sezónností a jinými termíny prázdnin,“ uvedl. Podle něj například do Egypta jezdí mnohdy Němci z Prahy.

Kam Češi nejraději jezdí s německými CK:
Turecko
Dominikánská republika
Thajsko
Egypt
Kuba
Tunisko
Řecko

„Co se týče celkového prodeje zájezdů, u Čechů tak jasně zatím vedou tuzemské CK, pro které hovoří tradice, odlet z Prahy či ČR, stejný jazyk delegátů/průvodců v místě pobytu a spolucestujících a neznalost nebo obavy z pořízení zájezdu přes německou cestovní kancelář,“ dodal Okamura.

Podle něj se zájezdy zahraničních cestovních kanceláří v Česku smí od srpna 2006. Loni se tak prodalo 50 tisíc z celkového počtu 2,2 miliónu zájezdů.

Reklama

Výběr článků

Načítám