Hlavní obsah

Ruzyňským letištěm prošlo za pololetí téměř šest miliónů cestujících

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šestiprocentní meziroční nárůst v počtu cestujících zaznamenalo za první pololetí ruzyňské letiště. Za šest měsíců tu prošlo rekordních 5,9 miliónu cestujících. Letiště Praha to uvedlo ve čtvrtek. Dodalo, že šest miliónů cestujících prošlo Ruzyní poprvé v roce 2001.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na pražské letiště míří také stále více letadel. Podle statistik během půl roku Ruzyně zaznamenala 87 408 příletů a odletů dohromady.

„Dynamicky se v průběhu prvního pololetí rozvíjel segment nízkonákladové přepravy. Na celkovém provozu letiště se podílel necelými 24 procenty, což je o deset procent více než loni,“ uvedla mluvčí letiště Eva Krejčí.

Nejvíce se z Prahy létá do Velké Británie, kam zamířilo 840 tisíc lidí. Následuje Německo, Itálie, Francie a Španělsko. Mezi jednotlivými přepravci vévodí České aerolinie, které využilo 2,5 miliónu cestujících. Za nimi je nízkonákladová společnost SkyEurope následovaná EasyJet.

Reklama

Výběr článků

Načítám