Hlavní obsah

Ministerstvo chce zvýhodnit české dopravce zlevněným mýtným

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Čeští dopravci zřejmě budou mít slevu na mýtném. Zástupci sdružení Česmad Bohemia se na tom v úterý dohodli s náměstkem ministra dopravy Jiřím Hodačem. Novinkám to potvrdil mluvčí úřadu Karel Hanzelka.

Foto: Vladislav Galonek, ČTK

Čeští dopravci zřejmě budou brázdit silnice a dálnice v ČR za méně než jejich zahraniční konkurenti.

Článek

"Dnes se řešila jen jedna část z těch požadavků, s kterými dopravci již minulý týden přišli na vládu. Je třeba to chápat jako domácí podporu dopravců, protože jsou v těžké situaci,“ vysvětlil Hanzelka.

Dopravci byli v poslední době rozhořčeni kvůli vysokým cenám pohonných hmot či kvůli plánovaném rozšíření zákazu pátečních jízd kamiónů. Podle Hanzelky se v úterý jednalo pouze o slevě na mýtném.

"Předběžně se dohodlo, že nějaká bude. Do pátku se to rozpracuje tak, aby se mohlo začít jednat o konkrétních číslech.,“ dodal mluvčí.

"Půjde o pásmové slevy. Od tisíce do 5000 kilometrů bude nějaká sleva, a pak to půjde dál třeba až nad 50 000 kilometrů měsíčně," dal ČTK příklad Hodač. Slevy jsou primárně určené pro české dopravce, je však možné, že na ně dosáhnou i jejich zahraniční kolegové.

Reklama

Výběr článků

Načítám