Hlavní obsah

Kellnerova PPF už nechce získat Zentivu

Novinky, toh
PRAHA

Skupina nejbohatšího Čecha Petra Kellnera PPF už nechce koupit farmaceutickou společnost Zentiva. Anthiarose Limited v úterý oznámila, že stahuje svoji nabídku na převzetí akcí Zentivy. O tu má zájem i francouzská firma Sanofi-Aventis.

Článek

„Skupina PPF se nehodlá zapojit do nabídkové války se Sanofi-Aventis o převzetí Zentivy,“ uvedl Jiří Hájek z PPF. „Příčiny našeho kroku lze nalézt v důvodných pochybnostech o reálné hodnotě společnosti a také v nedávných postojích managementu Zentivy,“ dodal.

Farmaceutická společnost již před několika dny odmítla jak nabídku PPF, tak Sanofi Aventis. Kellnerova skupina nabízela za akcii 950 korun, Francouzi 1050 korun. Podle Zentivy však ani jedna z nabídek neodpovídala skutečné hodnotě společnosti. Na burze se s jejími akciemi v úterý obchoduje za cenu vyšší než 1065 korun za kus.

Zentiva v úterý navíc zveřejnila svůj odhad tržeb za první pololetí letošního roku. Očekává růst o 32 procent na 8,9 miliardy korun.

Reklama

Související články

Miliardář Kellner má zálusk na Zentivu

Finanční skupina PPF, ve které má svůj podíl nejbohatší Čech Petr Kellner, v úterý oficiálně podala nabídku na převzetí akcií Zentivy. Skrze dceřinou...

Výběr článků

Načítám