Hlavní obsah

Česko zaplavily letní slevy

Novinky, Tomáš Holý
PRAHA

Levnější oblečení, ale i zahradní nábytek, věci na plavání, camping či hračky. Do Česka naplno vtrhly slevy dosahující až padesáti procent. Mnoho obchodníků bude výprodeje pořádat po celé léto až do poloviny září. Vyplývá to z údajů několika společností, které Novinky oslovily.

Článek

"U některých druhů sortimentu však mohou skončit dříve, třeba v polovině srpna. Každý druh sortimentu má totiž své vlastní období slev. Některé slevy ale naopak teprve začnou. Jedná se konkrétně například o kolečkové brusle nebo potřeby na plavání,“ uvedla mluvčí obchodního řetězce Tesco Jana Matoušková.

Dodala, že v současnosti jsou aktuální 50procentní slevy na zahradní sortiment, camping, outdoor a hračky a o čtvrtinu je snížena cena na kola a příslušenství. Například švédský výrobce nábytku IKEA kromě sezónního zboží zlevnil i sortiment, jenž se již nebude prodávat podle nového katalogu, který společnost připravuje.

V současnosti nabízí snížené ceny 64 procent obchodníků v České republice. Vyplývá to z ankety GE Money Multiservis mezi 50 nejvýznamnějšími prodejci v Česku. Zboží je nejčastěji zlevněno na polovinu původní ceny.

I přes vysokou inflaci, která Českou republiku v posledních měsících trápí, chuť utrácet lidem nechybí. Obchodníci se shodují, že zájem o slevy je srovnatelný s předešlými lety. "Od konce června jsme zlevnili o 30 až 50 procent. Úspěšnost je srovnatelná s loňským rokem. Postupně budeme cenu ještě více snižovat,“ řekla Novinkám Petra Suchanová, vedoucí oděvního domu Zara na pražských Příkopech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám