Hlavní obsah

Barbie vrací úder konkurenčním panenkám, vyhrála soud

Novinky, toh

Celosvětově známý výrobce panenek Barbie společnost Mattel uspěla v právním sporu s konkurenčními panenkami Bratz. Podle soudu se autor panenek Bratz Carter Bryant inspiroval slavnou Barbie v době, kdy pracoval u Mattela.

Článek

Podle BBC by se dokonce mohlo stát, že společnost MGA, která panenky Bratz vyrábí, bude muset jejich produkci zastavit. Díky tomu by stoupl prodej Barbie, která by Mattelu přinesla další milióny dolarů.

MGA se brání tvrzením, že Bryant pracoval pro Mattel v období od roku 1995 do dubna 1998 a posléze od ledna 1999 až do září 2000, přičemž panenky Bratz vymyslel v meziobdobí, kdy u světového výrobce hraček nebyl zaměstnaný.

Barbie oslaví 50 let

Panenky Barbie podle BBC příští rok oslaví 50 let od zahájení výroby. Nejčastěji bývá panenka blonďatá o velikosti 29,2 centimetru. Jejím odvěkým přítelem je Ken. Konkurenční Bratz se začala vyrábět v roce 2001. Je o něco menší, měří 25,4 centimetru a mezi její přátele patří Cameron a Dylan, takzvaní Bratz Boyz.

Oba idoly dětských pokojíčků už mají za sebou i první filmy. Poslední počin Barbie je z minulého roku - Barbie jako Princezna z ostrova. Ve stejném roce vznikl konkurenční film s jednoduchým názvem Bratz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám