Hlavní obsah

Zentiva po PPF odmítla nabídku na převzetí i od Sanofi

Novinky, toh
PRAHA

Představenstvo farmaceutického giganta Zentivy odmítlo nabídku francouzské společnosti Sanofi-Aventis na odkup akcií. Francouzi nabízeli za jednu akcii 1050 korun, což je podle Zentivy nedostatečná nabídka. Společnost již před časem odmítla Kellnerovu skupinu PPF.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Nabídka Sanofi neodpovídá skutečné hodnotě Zentivy a jejím dalším perspektivám,“ uvedla Zentiva v pátečním prohlášení.

Stejně jako u PPF firma tvrdí, že nabídka přišla v době, kdy byl nedávný vývoj ceny akcií Zentivy negativně ovlivněn dvěma neplánovanými a na českém trhu bezprecedentními předčasnými prohlášeními k výsledkům, která Zentiva uveřejnila ve druhém pololetí roku 2007.

Dceřiná společnost skupiny PPF Anthiarose Limited nabízela za jednu akcii 950 korun. V současnosti na burze stojí jedna akcie více než 1120 korun.

Zentiva
Farmaceutická společnost se zaměřuje na výrobu kopií originálních léků. Zentiva kromě Česka působí i v Turecku, Rumunsku a na Slovensku. PPF drží ve firmě 19 procent. Největší podíl, téměř čtvrtinový, drží farmaceutická skupina Sanofi-Aventis.
Zentiva za rok 2007 měla tržby 16,6 miliardy korun. Jen v České republice byly tržby ve výši 4,7 miliardy korun. V meziročním srovnání šlo o pokles o 6,8 procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Miliardář Kellner má zálusk na Zentivu

Finanční skupina PPF, ve které má svůj podíl nejbohatší Čech Petr Kellner, v úterý oficiálně podala nabídku na převzetí akcií Zentivy. Skrze dceřinou...

Výběr článků

Načítám