Hlavní obsah

ČSA opět zdražují palivové příplatky do New Yorku a Toronta

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

O necelých pět set korun podraží od srpna cesta s ČSA do New Yorku a Toronta. Společnost zvedá kvůli drahé ropě ceny palivových příplatků, a to z 85 na 106 eur (2438 korun). Aerolinky to ve čtvrtek sdělily Novinkám.

Článek

"Na dálkových linkách náklady na palivo tvoří výraznou část nákladů na let. Na většině evropských linek se cena nezmění,“ vysvětlila mluvčí společnosti Daniela Hupáková.

Společnost Novinkám sdělila, že co se týče evropských linek, bude zdražení o dvě eura (46 korun), a to jen u několika destinací z asi 70, které ČSA provozují.

Hupáková doplnila, že na dálkových letech tvoří největší část nákladů právě palivo. „Palivový příplatek přesto kryje jen část zvýšených nákladů na palivo, navíc je již nedílnou součástí konečné ceny letenek. České aerolinie i nadále patří mezi společnosti s nižšími sazbami palivového příplatku,“ uvedla mluvčí.

Naposledy aerolinky zdražovaly palivový příplatek na začátku června. Ceny se tehdy zvedly o necelé čtyři stovky, a to na stejných linkách jako nyní, tedy do New Yorku a Toronta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám