Hlavní obsah

Inspekce varuje před nebezpečným svítidlem a lampičkou

Právo, Novinky, znk, mák

Česká obchodní inspekce (ČOI) varuje před svítidlem a lampičkou, u kterých hrozí nebezpečí úrazu elektrickým proudem. Inspekce proto zakázala prodej výrobků a nařídila jejich stažení z trhu. Bezmála jeden tisíc nebezpečných výrobků dovezených z Číny objevili v jednom z kontejnerů celníci v Chebu.

Článek

Zákaz prodeje se týká elektrického svítidla ve tvaru rakety, uvnitř kterého jsou ve vodní lázni umělohmotné rybičky. Staženy z trhu budou také hodiny s lampičkou.

"Riziko nebezpečí při užívání těchto výrobků je hodnoceno jako vážné a velmi vážné. Posuzované výrobky nevyhověly stanoveným požadavkům. Jsou považovány za nebezpečné, a proto ČOI nařídila stažení těchto výrobků z trhu," uvedla ČOI ve zprávě. Více na internetových stránkách www.coi.cz.

Nebezpečné hodiny s lampičkou

Celníci v Chebu objevili nebezpečné zboží z Číny

Bezmála jeden tisíc nebezpečných výrobků dovezených z Číny objevili v jednom z kontejnerů celníci v Chebu.

Nebezpečné zbožífoto: Právo

„Jedná se například o 200 kusů stolních lampiček, 600 kusů holících strojků, které nesplňují technické požadavky pro elektrická zařízení nízkého napětí a 60 kusů chodítek pro děti,“ vyjmenovala v pondělí část zboží zadrženého minulý týden mluvčí plzeňského celního ředitelství Jitka Blahutová. Dodala, že výrobky dovážela firma se sídlem v České republice.

„Z důvodu nesplnění potřebných požadavků nebude zboží z rozhodnutí celního úřadu propuštěno na český trh, ale bude vyvezeno zpět nebo zničeno,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám