Hlavní obsah

Burger King míří do ČR, firma podepsala smlouvu o provozu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Restaurace rychlého občerstvení Burger King podepsala předběžnou dohodu o provozování svých podniků formou franšízy v Česku. Provozování se chopí polská firmy AmRest. Ta již tyto restaurace vede v Polsku a Bulharsku, nově to bude v Česku, na Slovensku a ve Slovinsku.

Článek

Obě firmy nyní jednají o detailech dohody. Restaurace mají být provozovány formou frančízy, což znamená, že firma koupí licenci na výrobu a zaváže se dodržovat formu a kvalitu výroby. Má stejnou ochrannou známku, ale podnikatel je na původní společnosti nezávislý.

AmRest je polský podnik a jeho akcie se obchodují na burze ve Varšavě, registrovaný je ale v Nizozemsku.

Kromě restaurací Burger King provozuje ve střední a východní Evropě, včetně ČR a Slovenska, restaurace KFC a Pizza Hut, kavárny Starbucks a restaurace pod vlastními značkami freshpoint a Rodeo Drive. Na ostatní značky má licenci.

Burger King Holdings má své sítě v 65 zemích světa. V předloňském fiskálním roce, který skončil v červnu 2007, hospodařila společnost se ziskem 148 miliónů dolarů, což bylo 5,5krát více než v předchozím roce. Tržby za celý rok se zvýšily o devět procent na 2,23 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám