Hlavní obsah

Student Agency zvýší kvůli dražší naftě ceny jízdenek

BRNO

Společnost Student Agency zdraží od 15. července ceny jízdenek svých žlutých autobusů. V Česku se ceny zvýší v průměru o 10 korun, na Slovensku pak o 20 až 30 korun. Hlavním důvodem je vyšší cena nafty. Řekl to majitel firmy Radim Jančura. Další zdražování v letošním roce podle něj není pravděpodobné. Nové ceníky v sobotu firma zveřejnila na svých internetových stránkách

Foto: David Veis, ČTK

Článek

"S úpravou cen jsme čekali tři měsíce. Cena (nafty) bohužel neklesla a proto musíme jízdenky zdražit. Na druhou stranu nečekám, že by se do konce roku cena nafty dál zvyšovala," řekl Jančura. Student Agency zdražilo hromadně naposledy v lednu, hlavně kvůli vyššímu DPH.

Na lince Brno-Praha, na které má firma hlavní podíl, zdraží základní jízdné ze 160 na 170 korun. Zdražení se týká jen levnějších kreditových jízdenek, které využívají pravidelní cestující. Jednorázové jízdenky na pevné datum stojí i nadále 200 korun. Kratší trasa, která končí už na okraji Prahy v Roztylech vyjde nově na 150 korun, tedy o 20 korun více.

Základní jízdenka z Karlových Varů do Prahy zdraží o 10 korun, stejně jako cesta z Prahy do Liberce. Cestující z Plzně si připlatí pět korun.

Jízdenky za nové ceny budou v prodeji od 15. července. Jízdenky s otevřeným datem lze za staré ceny rezervovat až do 31. srpna. Po tomto datu je bude možno vrátit bez účtování storno poplatku.

Reklama

Výběr článků

Načítám