Hlavní obsah

Vítěz Investiční hry 2008 vydělal za tři měsíce téměř 800 tisíc korun

Novinky, mif

Každý měl šanci vyzkoušet si na www.investicka.cz s fiktivním miliónem korun obchodování s českými, americkými a německými akciemi. Odvážnější, poučenější a také samozřejmě zkušenější investoři měli možnost otestovat své schopnosti při obchodování s deriváty.

Foto: Novinky

Přemýšleli jste, jak byste investovali virtuální milión vy?

Článek

Celkem se hry zúčastnilo 29 473 osob a mezi nimi ukázal nejlepší investorský odhad pan Petr Borovec, který zhodnotil přidělený milión korun v akciích o úctyhodných 78%. Vyhrává zájezd od cestovní kanceláře ESO travel Města a příroda západu USA, notebook od společnosti Dell, zpáteční letenky pro dvě osoby od SkyEurope, roční předplatné časopisu Osobní finance a marketingový balíček od portálu Seznam.cz.

„Vítězi letošní investiční hry gratulujeme a věříme, že se i pro další internetové uživatele stane hra dobrým návodem, jak zhodnotit třeba i své vlastní reálné finance“, říká zástupce jednoho z partnerů, tisková mluvčí Seznamu Rita Gabrielová.

Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing RM-SYSTÉM, k tomu říká: „Ve hře nevyhrál pouze jeden hráč. Další ceny budou rozděleny celkem mezi sto dalších. V části věnované investicím do derivátů dokázal pan Adam Ehl z přidělených 30 tis. USD vydělat neuvěřitelných 0,5 mil. USD, v přepočtu 7,5 mil. Kč, což je v dnešní době velkých výkyvů na kapitálovém trhu určitě výborný výsledek.“

„Pan Ehl tohoto výsledku dosáhl více jak tisícem obchodů, zvláště úspěšný byl s investicemi do ropy a stříbra. Vyhrává telefon Nokia, letenky od SkyEurope, marketingový balíček od portálu Seznam.cz, bezplatné obchody s ropou, zlatem a dalšími deriváty prostřednictvím aplikace Fio, burzovní společnosti.“ dodává Vodička.

Další novinkou letošního ročníku byly investiční týmy

Nejoblíbenějším titulem se staly akcie ČEZu s celkovým zobchodovaným objemem 1,6 mld. Kč, druhou nejoblíbenější akcií se stala Komerční banka s objemem obchodů 900 mil. Kč.

Ze zahraničních titulů dávali hráči přednost společnostem z technologického a energetického sektoru. Za tři měsíce proběhlo ve hře neuvěřitelných 340 tis. obchodů za téměř 53 mld. Kč.

Pavel Nesejt, ředitel serveru Finance.cz, k tomu uvedl: „Skupiny hráčů vznikaly v průběhu celé hry jednak spontánně, když se spojovaly zcela neznámí hráči, ale existovaly i týmy hráčů ze stejné firmy nebo školy."

"Kouzlo investičních skupin spočívalo v tom, že hráči v týmu soutěžili spolu proti ostatním skupinám, ale i proti sobě v rámci týmu. Osmnáct nejlepších skupin získává zpáteční letenky pro dvě osoby od SkyEurope. V rámci týmu měl na cenu nárok ten nejlepší hráč,“ dodal Nesejt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám