Hlavní obsah

Turisté odmítli jet k moři kvůli stavu autobusu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Místo vysněné dovolené na prosluněné písečné pláži pod Olympem zbyly v pondělí odpoledne skupině turistů z Ostravska, převážně dětí jen oči pro pláč. Když přišli na místo, odkud měli autobusem do Řecka s cestovní agenturou Zeus Tours odcestovat, zůstali jako omráčení - po několikahodinovém čekání údajně přijel stařičký autobus se záplatami v karosérii. Už na první pohled prý budil dojem, že nemůže dojet ani k rakouským hranicím.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Turisté se do Řecka nakonec nedostali. Odmítli jet starým autobusem. Ilustrační foto

Článek

Někteří prý odmítli do stařičkého autobusu nastoupit a po ostré výměně názorů se vrátili domů, ti odvážnější odjeli, ale cestu ukončili po několika desítkách kilometrů.

Cestovní agentura Zeus Tours má jedinou pobočku, a to v Ostravě-Vítkovicích. Na adrese však není nikdo k zastižení, telefony nikdo nebere.

"S tou cestovkou jsme byli na Olympské riviéře už dvakrát a nikdy nebyly problémy. Tentokrát si ale majitel koupil starý autobus, aby nemusel platit pronájem. Když autobus přijel, tak část zákazníků nechtěla nastoupit. Já jsem si ale řekl, že to risknu a pojedu. Ten zájezd byl hodně levný, levnější bych jinde nekoupil,“ popisuje jeden ze zákazníků začátek nevydařené výpravy.

Rodiče dětí zavolali policii

Autobus se tedy rozjel z Ostravy do Frýdku-Místku, kde měl přibrat další zákazníky. "Byla to skupina dětí, která měla mít pod Olympem nějaké hudební vystoupení. Když ale rodiče viděli, v jakém je autobus stavu, tak zakázali dětem nastoupit a zavolali policii. To už jsme nabrali dvanáct hodin zpoždění a došla nám trpělivost, a tak jsme to vzdali i my. Naštěstí nás řidič ještě zavezl zpátky do Ostravy,“ řekl zákazník.

Mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec informoval, že policisté u autobusu nezjistili žádnou takovou závadu, aby mu zakázali další jízdu.

"Nesvítila mu zadní světla, což řidič na místě napravil a vyměnil žárovky. Je pravda, že ten autobus opravdu po vizuální stránce nebudil velkou důvěru, ale to není důvod, aby mu policie zakázala jízdu,“ řekl mluvčí policie.

Cestovka vrátí peníze

Majitel cestovní agentury Zeus Tours tvrdí, že cestovka se bude snažit se zklamanými zákazníky vyrovnat. Podle jeho slov byl ale autobus po technické stránce v pořádku. "Měl platnou technickou prohlídku, což uznala i policie. Jediná chyba byla, že měl prasklý nárazník a nesvítila žárovka. Jestli napíšete něco jiného, podám na vás žalobu,“ řekl majitel Zbigniew Symtak.

Dodal, že většina cestujících byly děti, které měly pobyt i dopravu zdarma. Dospělým turistům majitel podle svých slov vrátí peníze. "Nechci nikoho okrást a peníze jim vrátím, i když bylo jen jejich rozhodnutí, že neodjeli“ dodal majitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám