Hlavní obsah

Češi prosázeli při Euru přes půl miliardy, rekordní výhra je 1,65 miliónu

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Fotbalový šampionát byl útokem na peněženky Čechů. Našinci neváhali na sázkách utratit přes 600 miliónů korun. Největší hazardéři vsadili stovky tisíc korun. Za rekordní výhru lze považovat částku 1,65 miliónu korun při zápase Španělska s Ruskem. Vyplývá to z údajů sázkových kanceláří Tipsport, Chance a Fortuna, které Novinky oslovily.

Článek

„Letošní šampionát se nesl v duchu vysokých vkladů. Největší sázka na zápas Eura dosáhla jednoho miliónu korun na Německo při utkání s Tureckem, což je zároveň nejvyšší letošní sázka. Byla podána v Brně při kursu 1,45. Sázejícímu tak v 92. minutě zápasu vybojoval Lahm výhru 1,45 miliónu korun,“ řekl Novinkám Tomáš Grombíř z Fortuny.

Podle něj však byla rekordní výhra 1,65 miliónu korun. Sázkař vsadil tři čtvrtě miliónu korun na výhru Španělska nad Ruskem při kursu 2,2:1.

Tisport uvedl, že eviduje nejvyšší sázku 500 tisíc korun na zápas Rusko - Řecko. Tip na Rusy mu vynesl 1,25 miliónu korun.

Sázení jako přivýdělek

Tipování výsledků zápasů je pro zkušené sázkaře slušným byznysem. Dokazuje to například tipující u společnosti Chance, který opakovaně při vkladu 50 tisíc korun vydělal během Eura dva milióny korun.

„Nejvíce vyhrál a trefoval sázející z klientského systému Telechance, který na tomto mistrovství Evropy vydělal kolem dvou miliónů korun. Sázel nejen zápasy, ale i poločasy a přesné výsledky,“ uvedla Jana Pokorná z Chance.

„Proklatá“ česká reprezentace

Každý hazard má své smolaře. Přesvědčit se o tom mohl sázející na zápas Česka s Tureckem. Jelikož věřil domácí reprezentaci, prohrál vložených 800 tisíc korun, jak uvedla Fortuna. Podle ní další hazardér přišel o půl miliónu korun při sázení na počet gólů v semifinále.

Fotbalové šampionáty patří mezi žně sázení, ale jak kanceláře uvádějí. Lidé nejčastěji sází na favority, proto kanceláře na největších sportovních událostech roku nevydělávají. „Výtěžnost se normálně pohybuje v průměru mezi deseti až patnácti procenty, ale po Euru došlo k remíze mezi sázkaři a naší kanceláří,“ uvedl Jiří Hadrava z Tipsportu.

Reklama

Související témata:

Související články

Turci připravili Čechy o milióny

Při zápase Čechů s Portugalci sázeli našinci na soupeře a vyhráli milióny. Teď se karta obrátila. Češi se podle sázkových kanceláří projevili jako "srdcaři",...

Výběr článků

Načítám