Hlavní obsah

Česká měna opět na rekordech, útočí na 15 korun za dolar

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Koruna v pondělí ráno vystoupila na nový rekord k dolaru. Svá maxima posunula na 15,10 Kč/USD. Podle analytiků je velmi pravděpodobné, že se dokonce dostane pod hranici 15 korun za dolar. K euru se koruna dostala na 23,87 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Článek

"Rekord navazuje na páteční závěr obchodování, kdy se koruna dostala na historická maxima," řekl Novinkám analytik Komerční banky Jan Vejmělek. Podle něj stojí za posilováním vůči americké měně drahé komodity a špatná makroekonomická data v USA.

"Opět se připomněla krize na trzích, ropa na rekordu a pády akcií, navíc dolar na světových trzích ztrácí. Světoví investoři opět hledali, až našli českou měnu. Koruna byla totiž jediná, která posilovala," připomněl Vejmělek.

Analytik zdůraznil, že americký dolar je v současnosti extrémně podhodnocen a zatím nejsou vyhlídky, které by naznačovaly opačný trend. "Dnešní den by pro dolar neměl vypadat příliš pozitivně. Je velmi pravděpodobné, že se brzy koruna dostane až pod hranici 15 korun za dolar," uzavřel Vejmělek.

Reklama

Související články

Euro poprvé za méně než 24 korun

Česká měna opět přepisuje historické rekordy vůči euru. Ve svém posilování je přitom rychlejší než odhady analytiků. Ti ještě dopoledne hovořili o tom,...

Výběr článků

Načítám