Hlavní obsah

Akcionáři Unipetrolu letos dostanou dividendy

Novinky, toh
PRAHA

Valná hromada akcionářů petrochemické společnosti Unipetrol schválila ve čtvrtek vyplatit dividendu ve výši 17,65 korun za akcii. Akcionáři si rozdělí celkem 3,2 miliardy korun. Společnost to oznámila v tiskové zprávě.

Článek

„Na tyto dividendy mají nárok všichni akcionáři, kteří vlastnili akcie k 26. červnu 2008,“ uvedla mluvčí společnosti Blanka Růžičková. Podle ní budou dividendy vyplaceny 29. srpna.

„Jedná se o první výplatu dividend od privatizace Unipetrolu před třemi lety, kdy se nový majoritní vlastník, skupina PKN ORLEN, zaměřil na restrukturalizaci společnosti a vylepšení její finanční výkonnosti,“ dodala Růžičková.

Právě před třemi lety se Unipetrol stal součástí koncernu PKN Orlen. Ten je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. V Česku zaměstnává čtyři a půl tisíce lidí. Firma má 140 tisíc akcionářů.

V loňském roce společnosti klesl zisk o 22 procent na 1,24 miliardy korun. V letošním žebříčku nejvýznamnějších společností působících v Česku se Unipetrol umístil na 4. místě s tržbami přes 88 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám