Hlavní obsah

Asijští turisté houfně míří do Česka

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco zájem Západoevropanů o Českou republiku pomalu ale jistě opadá, Asiaté do tuzemska míří po desítkách tisíc. Loni jich do Česka přicestovalo přes 400 tisíc a stali se tak třetí nejpočetnější skupinou turistů. Vyplývá to ze čtvrtečních údajů Asociace cestovních kanceláří a agentur.

Foto: Miroslav Sova, Právo

Mezi turistiky nejoblíbenější destinace Česka patří Praha.

Článek

Na prvních dvou místech se zatím stále drží Němci a Britové. Mluvčí Asociace Tomio Okamura již dříve Novinkám řekl, že pro turisty ze západní Evropy se Česko kvůli silné koruně stává drahou destinací, navíc podle něj cena služeb neodpovídá jejich kvalitě. Proto jich do ČR jezdí méně než dříve.

Němci patří mezi velice solventní klienty, právě úbytek našich západních sousedů by mohli nahradit turisté z Asie. "Asijští turisté jsou celosvětově považovaní spolu s Američany a Němci za nejbohatší turisty s obrovskou chutí nakupovat a přespávat v luxusních hotelech a i v České republice se jejich útrata pohybuje vždy nad celkovým průměrem, který činí přibližně 2800 Kč na osobu a den,“ uvedl Okamura.

Pořadí počtu zahraničních turistů do ČR za rok 2007:
Němci1 566 795
Britové545 932
Asiaté442 086
Italové410 013
Rusové322 783

"Vloni navštívilo Českou republiku 136 344 Japonců, 78 144 Jihokorejců,  37922  čínských turistů a z ostatních asijských zemí dohromady 189 676  turistů," upřesnil Okamura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám