Hlavní obsah

Francouzi se chtějí s Kellnerem přetahovat o Zentivu

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Francouzská farmaceutická společnost Sanofi-Aventis (SA) se rozhodla konkurovat úterní nabídce skupiny PPF na převzetí Zentivy. SA nabízí za každou akcii 1050 korun, což je o stokorunu více, než kolik nabídla Kellnerova PPF. Zájem o farmaceutického giganta žene jeho akcie vzhůru.

Článek

Ve středu dopoledne vzrostly akcie Zentivy o sedm procent, jedna akcie stála víc než 1110 korun.

SA má v Zentivě již čtvrtinový podíl. V tiskovém prohlášení společnost uvedla, že nabídku převzetí podmiňuje získáním takového množství akcií, aby SA držela více než poloviční podíl v Zentivě. Obdobný záměr má i PPF. Ta se netají záměrem, že koupí akcií chce ovlivňovat chod společnosti.

Zentiva je farmaceutická společnost, která se zaměřuje na výrobu kopií originálních léků. Kromě Česka působí i v Turecku, Rumunsku a na Slovensku. Zentiva za rok 2007 měla tržby 16,6 miliardy korun. Jen v České republice vykázala tržby ve výši 4,7 miliardy korun. V meziročním srovnání šlo o pokles o 6,8 procenta. 

Sanofi-Aventis patří mezi světové farmaceutické společnosti s působností ve více než 100 zemích světa. Firma působí v oblastech onkologie, trombózy, cukrovky, kardiovaskulárních a podílí se i na výrobě nejrůznějších vakcín. SA má akcie na burzách v Paříži a New Yorku.

Reklama

Související články

PPF Group chce převzít Zentivu

Dceřiná společnost skupiny PPF, firma Anthiarose Limited, hodlá učinit nabídku na převzetí farmaceutické firmy Zentiva. Za jednu akcii nabídne všem akcionářům...

Zájem o Zentivu žene její akcie vzhůru

Akcie farmaceutické společnosti Zentiva vyletěly v pondělí prudce nahoru. O více než čtyři procenta si polepšily poté, co v pátek oznámila skupina PPF Petra...

Miliardář Kellner má zálusk na Zentivu

Finanční skupina PPF, ve které má svůj podíl nejbohatší Čech Petr Kellner, v úterý oficiálně podala nabídku na převzetí akcií Zentivy. Skrze dceřinou...

Výběr článků

Načítám