Hlavní obsah

Benzínky nabízejí prošlé pivo, oplatky i uzeniny, varují hygienici

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Prošlými potravinami se to u benzínek v Moravskoslezském kraji jen hemží. Hygienici se zde totiž zaměřili na kontroly provozoven občerstvení u čerpacích stanic. Mnoho z nich porušilo hygienické předpisy, jak uvedla inspekce v pondělí na svých internetových stránkách.

Článek

Z 26 restauračních zařízení jich sedm nabízelo prošlé věci, mezi nimi nechybělo například pivo, čokoládové vlnky, bagety, klobásy, párky či obyčejné arašídové křupky.

„K laboratornímu vyšetření bylo odebráno celkem 14 vzorků. Jejich laboratorním vyšetřením nebyly zjištěny odchylky od stávající platné legislativy,“ uvedli hygienici.

Podle nich však ve třech případech nebylo možno zjistit původ skladovaných potravin a polotovarů, jednalo se zejména o uzeniny a pečivo. „Ve dvou provozovnách došlo k nedodržení skladovacích podmínek potravin tak, jak je deklaruje výrobce – v jedné provozovně nebyla dodržena teplota pro skladování baget a v jedno případě provozovatel uložil uzeniny v mrazícím zařízení, i když dle výrobce měly být uloženy za chladírenských teplot,“ doplnila inspekce.

Čtyři provozovatelé dostali za porušení hygienických podmínek pokuty. Hygienici nabádají, aby si lidé při nákupu občerstvení v těchto zařízeních vždy zkontrolovali spotřební lhůtu potravin, i jejich skladování.

Reklama

Výběr článků

Načítám