Hlavní obsah

Cena nafty přestala dramaticky růst, dokonce mírně poklesla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Cena nafty v uplynulém týdnu klesla o tři haléře na 35,32 koruny za litr. Nejprodávanější benzín Natural 95 zůstal v porovnání s minulým týdnem na stejné průměrné ceně 32,92 koruny za litr. O 11 haléřů se zvýšila cena zkapalněného plynu LPG, v průměru za něj řidiči platili 16 korun za litr. Vyplývá to z pátečních údajů Českého statistického úřadu.

Foto: Novinky

Článek

Cena litru bezolovnatého benzínu Speciál 91 s přísadou vzrostla o dva haléře na 32,11 koruny.

Ceny ropy na světových trzích ve čtvrtek klesaly a největší vliv na ně měl rostoucí dolar. Krátce před 18:00 SELČ se barel americké lehké ropy West Texas Intermediate (WTI) prodával asi za 132,50 USD a proti předchozímu závěru zlevnil skoro o čtyři dolary. Barel severomořského Brentu stál asi 132,20 USD.

Podle ředitelky Next Finance Markéty Šichtařové ale nelze očekávat výraznější zpomalení růstu cen. "Určitě ale nečekáme v létě překročení 35 korun za litr Naturalu 95. Naopak cena o korunu nižší je reálná," dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám