Hlavní obsah

Autodopravci plánují protestovat kvůli zákazu jízd v pátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Čeští autodopravci jsou připraveni k protestům, pokud politici zakážou páteční jízdu nákladních aut na tuzemských silnicích. Mají i další požadavky, například k mýtnému. Také chtějí jednat o vrácení části spotřební daně a poplatků za mýtné či o dotacích na obnovu vozového parku.

Článek

Zástupci největšího tuzemského sdružení autodopravců Česmad Bohemia se na tom dohodli na pátečním jednání během veletrhu Autotec v Brně.

Shromáždění zástupců regionů, nejvyšší orgán sdružení, také vyzvalo dopravce k plnému promítnutí zvýšení jejich nákladů do konečných cen.

Česmad reprezentuje kolem 2000 autodopravců. Usnesení, které podmínky formuluje, schválilo všech 76 přítomných zástupců.

Podle zatím platné úpravy nesmějí kamióny jezdit během letních prázdnin v pátek od 17:00 do 21:00, v sobotu od 07:00 do 13:00. Po celý rok zákaz platí v neděli od 13:00 do 22:00. Návrh počítá s celoročním zákazem v pátek od 15:00 do 20:00 a v neděli od půlnoci do 22:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám