Hlavní obsah

Komárek nemusí Beranovi platit 5,6 miliardy korun

– PRAHA

Podnikatel David Beran neuspěl u arbitráže se žalobou, v níž požadoval po podnikateli Karlu Komárkovi téměř 5,6 miliardy korun. Komárek měl podle Berana údajně porušit vzájemné závazky při plánovaném vzniku průmyslového holdingu, a tím mu způsobit škody.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Podnikatel Karel Komárek

Článek

Rozhodčí soud při Hospodářské komoře ČR však 29. května řízení zastavil a neuznal nároky žalobce, vyplývá z informací, jež ve čtvrtek ČTK sdělil dobře informovaný zdroj.

Beran řekl, že žaloba nebyla zamítnuta, ale že rozhodčí soud odmítl věc rozhodnout a řízení zastavil. Chce podniknout další kroky.

Spory mezi oběma podnikateli se vlečou už několik let. Soudy už několikrát rozhodly, že ten či onen má tomu druhému zaplatit sumu peněz.

Komárkova firma v roce 2005 koupila polovinu akcií Vítkovice Holding. Antimonopolní úřad spojení povolil loni. Část akcií prodal Komárkovi právě Beran. Oba se dohodli, že Beran dá Komárkovi svou polovinu holdingu Vítkovic a za to získá poloviční podíl v nově vznikajícím strojírenském holdingu Industrial Group Holding KKCG (IGH). Do něj předtím Komárek převedl firmy ŽDB, Bonatrans a Kovosvit.

Z obchodu nakonec sešlo a podnikatelé se začali obviňovat, kdo ho vlastně znemožnil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám