Hlavní obsah

Státní podniky Technoexport a Strojimport vláda ještě letos prodá

PRAHA
Aktualizováno

Státní podniky Technoexport a Strojimport chce vláda ještě letos prodat. Na tiskové konferenci po výjezdním jednání vlády v Teplicích o tom informoval ministr obchodu a průmyslu Martin Říman. Jména nových majitelů těchto exportérů investičních celků a strojů by mohla být známa do konce letošního roku.

Článek

Prodej vláda uskuteční formou dvoukolového výběrového řízení. První kolo by mělo být kvalifikační a ve druhém kole o vítězi rozhodne výše nabídnuté ceny. O prodeji navrženému vítězi by pak rozhodla vláda.

Technoexport se zabývá zejména stavbami na klíč investičních celků pro zpracování ropy a plynu, potravinářského průmyslu a gumárenského zařízení. V roce 2006 měla společnost zisk přes 300 miliónů korun.

Technoexport například patří mezi firmy, které v roce 2007 začaly s obnovou iráckých rafinérií. Tehdy podepsala společnost kontrakt na 120 miliónů dolarů.

Strojimport je přední český vývozce obráběcích a tvářecích strojů. Dále vyváží například dřevo, plechy, trubky či investiční celky a výrobní linky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám