Hlavní obsah

ČSA za první tři měsíce přepravily 1,1 miliónu lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

České aerolinie přepravily za první čtvrtletí 1,1 miliónu pasažérů, což je o tři procenta více než za stejné období loni. Na růstu se podílela pravidelná i nepravidelná doprava. První tři měsíce roku jsou považovány za jedno z nejslabších období v letecké dopravě.

Článek

Firma zároveň oznámila přepravní výsledky za čtyři měsíce. Při započtení dubna letadly ČSA letos cestovalo 1,6 miliónu pasažérů, což představuje meziroční nárůst 2,7 procenta. Pravidelné linky zaznamenaly růst necelá dvě procenta na 1,4 miliónu cestujících.

Nepravidlelné linky rostly rychleji. Do dubna je využilo 175 000 cestujících, meziročně o 11 procent více. K nejúspěšnějším pravidelným linkám počátku roku patří podle vedení firmy lety do Moskvy, Madridu, Amsterdamu nebo Bruselu, nepravidelné linky mířily s klienty cestovních kanceláří nejčastěji do exotických destinací jako je Varadero na Kubě, La Romana v Dominikánské republice nebo ostrov Margarita.

Loni letadla Českých aerolinií přepravila 5,6 miliónu cestujících. Při srovnatelné kapacitě se meziročně jejich počet zvýšil o 2,7 procenta. Po několika letech ztrát se loni firma vrátila do černých čísel.

Podle neauditovaných výsledků firma vykázala zisk 111 miliónů korun. Upřesnění loňského zisku a výsledky za první čtvrtletí se očekávají v červnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám