Hlavní obsah

Letos zkrachovala první cestovka, písecká Prácheň

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PÍSEK/PRAHA

První cestovní kancelář letos ohlásila krach. V úpadku se ocitla písecká cestovka Prácheň. Novinkám to potvrdil mluvčí České pojišťovny Václav Bálek, kde byla CK pojištěna. Prácheň neměla žádné klienty v zahraničí.

Článek

„Ano, cestovka ohlásila úpadek,“ řekl Novinkám Bálek. Podle něj je štěstí, že Prácheň neměla žádné klienty v zahraničí. „Pouze ti, co mají zájezdy zaplacené, tak dostanou peníze zpět přes Českou pojišťovnu,“ dodal mluvčí.

Webové stránky cestovní kanceláře byly v pátek odpoledne neaktivní, telefon je odpojený.

CK Prácheň fungovala na trhu přes deset let. Do obchodního rejstříku byla zapsána v srpnu 1997. V Česku krach cestovky není nic neobvyklého. Již v předešlých letech jich několik zkrachovalo.

Bálek připomněl, že loni Česká pojišťovna likvidovala například I´m travelling a předloni dvě malé cestovky. Právě I´m travelling způsobila loni velký rozruch, když více než dvě stě jejich klientů se nemohlo vrátit z dovolených v Turecku a Tunisku. Cestovka totiž již neměla peníze na jejich odvoz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám