Hlavní obsah

Vrchní soud zamítl žalobu BMP na likvidaci Budvaru

Právo, pok
ČESKÉ BUDĚJOVICE / PRAHA

Vrchní soud v Praze zamítl v odvolacím řízení návrh na zrušení a likvidaci pivovaru Budějovický Budvar, o níž usiluje Budějovický Měšťanský pivovar (BMP) už od roku 2003. V odůvodnění rozsudku vrchní soud mimo jiné uvádí, že "sám žalobce nemá ve věci jasno, když tvrdí naprosto protichůdné skutečnosti vedoucí k protichůdným závěrům".

Článek

BMP totiž současně tvrdí, že žalovaný národní podnik už neexistuje, na straně druhé ovšem požaduje jeho zrušení a likvidaci. Vrchní soud se tak plně ztotožnil s rozhodnutím Krajského soudu v Českých Budějovicích z prosince roku 2006. Žalobce navíc musí Budějovickému Budvaru zaplatit náklady odvolacího řízení.

„Tuto žalobu BMP jsme od samotného počátku vnímali jako spekulativní, účelovou a postavenou na uměle vytvořených argumentech. Nesmyslnost argumentů nyní v odůvodnění rozsudku potvrdil i Vrchní soud. S rozsudkem jsme velmi spokojeni. Soud již ve druhé kauze rozhodl o tom, že právní subjektivita Budějovického Budvaru je nezpochybnitelná,“ uvedl ve čtvrtek ředitel Budvaru Jiří Boček.

V roce 2004 Vrchní soud definitivně zamítl jinou žalobu BMP s požadavkem na výmaz Budějovického Budvaru z Obchodního rejstříku. Za těmito žalobami byla dlouhodobá snaha o budování pozice BMP jako jednoho ze subjektů, které nebude možné vynechat ze hry při případné privatizaci Budějovického Budvaru.

Reklama

Výběr článků

Načítám